Kabeh babagan mata uang kripto: Bitcoin, Ether, Litecoin, ...

Bitcoin, Eter, Litecoin, Monero, Faircoin ... minangka bagean dhasar saka sejarah ekonomi ing jagad. blockchain, dompet, Bukti Pakaryan, Bukti Stake, Bukti Kerjasama, kontrak cerdas, pertukaran atom, jaringan kilat, Bursa, ... kosa kata anyar kanggo teknologi anyar sing, yen ora ngerti, bakal nggawe kita dadi bagean saka kategori buta huruf anyar 4.0.

Ing papan iki kita nganalisa kanthi nyata kasunyatan cryptocurrency, kita menehi komentar babagan warta sing paling luar biasa lan ditampilake nganggo basa sing bisa diakses kabeh rahasia ing jagad mata uang desentralisasi, teknologi blockchain lan kabeh kemungkinan sing meh tanpa wates.

Apa Blockchain?

Blockchain o blockchain minangka salah sawijining teknologi sing paling ngganggu ing abad kaping XNUMX. Gagasane katon gampang: basis data sing padha disebarake ing jaringan desentralisasi. Nanging, iki dadi dhasar paradigma ekonomi anyar, cara kanggo njamin informasi sing ora bisa owah, nggawe data tartamtu bisa diakses kanthi cara sing aman, supaya data kasebut meh ora bisa rusak, lan uga bisa nindakake kontrak cerdas sing istilah kasebut digayuh tanpa kemungkinan gagal manungsa. Mesthine, uga demokratisasi dhuwit kanthi ngidini nggawe cryptocurrency.

Apa sing diarani cryptocurrency?

Cryptocurrency minangka mata uang elektronik sing diterbitake, operasi, transaksi lan keamanan jelas bisa dideleng liwat bukti kriptografi. Cryptocurrency adhedhasar teknologi Blockchain nuduhake macem-macem bentuk dhuwit anyar sing ora ana sing nggunakake otoritas lan bisa digunakake kaya dhuwit sing wis dingerteni nganti saiki kanthi akeh kaluwihan. Cryptocurrency bisa entuk nilai sing dipercaya pangguna, adhedhasar pasokan lan panjaluk, panggunaan lan uga nilai tambah komunitas sing nggunakake lan nggawe ekosistem ing sekitare. Cryptocurrency saiki tetep lan dadi bagean saka urip kita.

Cryptocurrency utama

Bitcoin Wis dadi cryptocurrency pertama sing digawe saka Blockchain dhewe, mula, iki sing paling misuwur. Iki dikatutake minangka sarana pambayaran lan ngirim nilai sing gampang digunakake, cepet, aman lan murah. Amarga kode kasebut minangka sumber terbuka, bisa digunakake lan diowahi kanggo nggawe akeh mata uang crypto liyane kanthi karakteristik liyane lan, kaping pirang-pirang, kanthi ide lan tujuan liyane sing kurang luwih. Litecoin, Monero, Peercoin, Namecoin, Ripple, Bitcoin Cash, Dash, Zcash, Digibyte, Bytecoin, Ethereum… Ana sawetara nanging ewonan. Sawetara sing ana gandhengane karo proyek sing luwih ambisius sing ana gandhengane karo teknologi sing ngowahi cara proses informasi, data lan uga hubungan sosial. Malah ana sing diterbitake pamrentah, minangka solusi sing dituduhake kanggo masalah ekonomi, kayata Petro ditanggepi pamrentah Venezuelan lan didhukung cadangan minyak, emas lan berlian. Liyane minangka mata uang gerakan kooperatif kanthi karakter anti-kapitalis lan nggawe ekosistem ekonomi transisi menyang jaman sing diarani jaman kapitalis, kayata Faircoin. Nanging ana luwih saka ide ekonomi babagan cryptocurrency: jaringan sosial sing mbayar kontribusi paling apik nganggo cryptocurrency dhewe, jaringan file hosting desentralisasi, pasar aset digital… Kemungkinan meh tanpa wates.

Dompet utawa dompet

Kanggo miwiti sesambungan karo jagad cryptocurrency, sampeyan mung butuh piranti lunak cilik, aplikasi sing bisa ditampa lan ngirim cryptocurrency iki. Dompet, dompet utawa dompet elektronik maca cathetan saka Blockchain lan dheweke nemtokake entri akuntansi sing ana gandhengane karo kunci pribadi sing ngidentifikasi. Kanthi tembung liyane, aplikasi kasebut "ngerti" pirang-pirang koin sampeyan. Umume gampang banget digunakake lan yen dhasar dimangerteni gegayutan karo operasine lan keamanan, mula bakal dadi bank nyata kanggo sing nggunakake. Ngerti cara kerja dompet elektronik penting kanggo ngadhepi masa depan sing wis ana.

Apa sing ditambang?

Penambangan minangka cara nggawe cryptocurrency. Iki minangka konsep sing inovatif nanging mirip karo penambangan tradisional. Ing kasus Bitcoin, yaiku nggunakake kekuwatan komputer kanggo ngatasi masalah matematika sing ditrapake dening kode kasebut. Kayane nyoba golek sandhi kanthi nyoba kombinasi aksara lan angka kanthi berturut-turut. Nalika, sawise kerja keras, sampeyan nemokake, blok digawe nganggo koin anyar. Sanajan sampeyan ora prelu ngerti babagan penambangan kanggo nggunakake mata uang kripto, iki minangka konsep sing kudu sampeyan kenal supaya duwe kriptografi sejatine.

ICO, cara anyar kanggo proyek pendanaan

ICO minangka singkatan saka Penawaran Koin Awal utawa penawaran koin dhisikan. Iki minangka cara supaya proyek anyar ing dunya Blockchain bisa nemokake finansial. Nggawe token utawa mata uang digital sing arep didol kanggo entuk sumber finansial lan ngembangake proyek sing kurang luwih kompleks pancen topik. Sadurunge muncul teknologi Blockchain, perusahaan bisa mbiayai awake dhewe kanthi menehi saham. Saiki sacoro prakteke, sapa wae bisa nerbitake cryptocurrency dhewe kanthi ngarep-arep manawa wong bisa ndeleng kemungkinan menarik kanggo proyek sing pengin dikembangake lan mutusake investasi kanthi tuku sawetara. Iki minangka wujud crowdfunding, demokratisasi sumber daya finansial. Saiki bisa digayuh kabeh wong dadi bagean saka proyek sing apik, uga amarga ora ana peraturan, ICO bisa diluncurake lan proyek kasebut pancen apus-apus. Nanging ora dadi kendala kanggo ndeleng cara liyane; kemungkinan entuk bali sing apik sanajan investasi sing sithik banget ana. Iku mung prelu ngerti luwih jero babagan ide kasebut. Lan ing kene kita bakal menehi pitakon babagan sing paling menarik.