Sadayana ngeunaan mata uang kripto: Bitcoin, Éter, Litecoin,…

Bitcoin, Éter, Litecoin, Monero, Faircoin ... aranjeunna geus bagian dasar tina sajarah ékonomi dunya. Blockchain, dompét, Bukti Gawé, Bukti Stake, Bukti Kerjasama, kontrak pinter, swap atom, jaringan kilat, Bursa, ... kosakata anyar pikeun téhnologi anyar nu, lamun urang malire eta, bakal ngajadikeun urang bagian tina kategori anyar. tina buta huruf 4.0.

Di rohangan ieu urang tuntas nganalisis realitas cryptocurrencies, urang mairan dina warta paling beredar sarta némbongkeun dina basa diaksés sagala Rahasia dunya mata uang desentralisasi, téhnologi ranté block tur sagala kemungkinan ampir taya na.

Naon ari Blockchain?

 

Blockchain atanapi ranté blok mangrupikeun salah sahiji téknologi anu paling ngaganggu dina abad ka-21.. Ide sigana basajan: database idéntik disebarkeun dina jaringan desentralisasi. Tapi, éta mangrupikeun dasar paradigma ékonomi énggal, cara pikeun ngajamin henteuna inpormasi, ngajantenkeun data-data anu tangtu tiasa diaksés ku cara anu aman, ngajantenkeun data éta ampir teu tiasa dirusak sareng bahkan tiasa ngalaksanakeun kontrak pinter anu. istilah anu kaeusi tanpa kasalahan manusa. Tangtu, ogé democratizing duit ku sahingga kreasi cryptocurrencies.

Naon ari cryptocurrency?

Cryptocurrency mangrupikeun mata uang éléktronik anu ngaluarkeun, operasi, transaksi sareng kaamanan jelas dibuktikeun ku bukti kriptografi. Cryptocurrencies dumasar kana téhnologi Blockchain ngagambarkeun formulir anyar duit desentralisasi anu teu aya anu ngalaksanakeun wewenang sareng tiasa dianggo sapertos artos anu urang terang dugi ka ayeuna kalayan seueur kauntungan. Cryptocurrencies tiasa nampi nilai anu dipercaya ku pangguna anu dipasihkeun, dumasar kana pasokan sareng paménta, pamakean sareng ogé nilai tambihan masarakat anu ngagunakeunana sareng ngawangun ékosistem di sakurilingna. Cryptocurrencies aya di dieu pikeun cicing sareng janten bagian tina kahirupan urang.

cryptocurrencies utama

 

Bitcoin mangrupikeun cryptocurrency munggaran anu diciptakeun tina Blockchain sorangan sareng, janten, anu paling dikenal. Éta katimu salaku alat pembayaran sareng pangiriman nilai anu gampang dianggo, gancang, aman sareng murah. Kusabab kode na open source, éta bisa dipaké sarta dirobah pikeun nyieun loba cryptocurrencies séjén kalawan ciri sejen tur, mindeng, kalawan gagasan jeung tujuan leuwih atawa kurang metot séjén. Litecoin, Monero, Peercoin, Namecoin, Ripple, Bitcoin Cash, Dash, Zcash, Digibyte, Bytecoin, Ethereum… sababaraha diantarana tapi aya rébuan. Sababaraha numbu ka proyék leuwih ambisius patali jeung téknologi nu ngarobah cara urang ngolah informasi, data komo hubungan sosial. Malah aya anu dikaluarkeun ku pamaréntah, salaku solusi anu disangka pikeun masalah ékonomina, sapertos Petro anu dikaluarkeun ku pamaréntah Venezuela sareng ngadukung cadangan minyak, emas sareng inten. Anu sanésna mangrupikeun mata uang gerakan koperasi anu sipatna anti-kapitalis anu nyata sareng ngawangun ékosistem ékonomi peralihan nuju anu disebut jaman pasca-kapitalis, sapertos Faircoin. Tapi aya leuwih ti gagasan ékonomi sabudeureun cryptocurrencies: jaringan sosial nu ganjaran kontribusi pangalusna kalawan cryptocurrency sorangan, jaringan desentralisasi file hosting, pasar asset digital ... kamungkinan ampir euweuh watesna.

Dompét atawa dompet

Pikeun ngamimitian berinteraksi sareng dunya cryptocurrencies, anjeun ngan ukur peryogi sapotong parangkat lunak, aplikasi anu dianggo pikeun nampi sareng ngirim ieu atanapi éta cryptocurrency. Dompét, dompet atanapi dompét éléktronik maca catetan tina Blockchain jeung nangtukeun naon éntri Akunting anu patali jeung konci swasta nu ngaidentipikasi aranjeunna. Nyaéta, aplikasi ieu "nyaho" sabaraha koin milik anjeun. Aranjeunna umumna gampang pisan dianggo sareng nalika aspék paling dasar tina operasi sareng kaamananna kahartos, aranjeunna janten bank nyata pikeun anu ngagunakeunana. Nyaho kumaha dompét éléktronik dianggo penting pikeun nyanghareupan masa depan anu parantos aya di dieu.

Naon ari pertambangan?

Pertambangan mangrupikeun cara dimana mata uang kripto dicetak. Éta mangrupikeun konsép anu inovatif tapi anu sami sareng pertambangan tradisional. Dina kasus Bitcoin, éta ngeunaan ngagunakeun kakuatan komputer pikeun ngajawab masalah matematik ngawarah ku kode. Éta sapertos nyobian milarian kecap konci ku cara ngagentos kombinasi hurup sareng angka. Nalika, sanggeus gawé teuas, anjeun manggihan eta, blok a dijieun kalawan koin anyar. Sanajan teu perlu nyaho nanaon tentang pertambangan ngagunakeun cryptocurrencies, éta hiji konsép nu kudu familiarize diri kalawan guna boga budaya crypto leres.

ICOs, cara anyar pikeun ngabiayaan proyék

ICO nangtung pikeun Ngalamar Koin Awal. Éta mangrupikeun cara pikeun proyék-proyék énggal di dunya Blockchain tiasa mendakan pembiayaan. Nyiptakeun token atanapi mata uang digital anu dijual pikeun kéngingkeun sumber kauangan sareng ngembangkeun proyék-proyék anu langkung atanapi kirang kompleks sacara topikal. Sateuacan mecenghulna téknologi Blockchain, perusahaan tiasa ngabiayaan diri ku ngaluarkeun saham. Ayeuna praktis saha bisa ngaluarkeun cryptocurrency sorangan hoping yén jalma bakal ningali kemungkinan metot pikeun proyék maranéhna rék ngamekarkeun jeung mutuskeun pikeun investasi di dinya ku meuli sababaraha. Ieu mangrupikeun bentuk crowdfunding, demokratisasi sumberdaya kauangan. Ayeuna éta dina jangkauan dulur urang janten bagian tina proyék matak najan, ogé, alatan henteuna perda, ICOs bisa dibuka anu proyék-proyék anu frauds mutlak. Tapi éta teu jadi halangan pikeun ngahurungkeun panon anjeun ka sisi séjén; kamungkinan meunangkeun mulang alus malah ti investasi pisan leutik aya. Ieu ngan saukur hitungan diajar saeutik ngeunaan unggal gagasan ieu. Sarta di dieu urang bakal ngabejaan Anjeun nu paling metot munggaran.