Sadaya ngeunaan cryptocurrency: Bitcoin, Ether, Litecoin, ...

Bitcoin, éter, litecoin, Monero, Faircoin ... parantos mangrupikeun bagian mendasar tina sajarah ékonomi dunya. block Chain, dompét, Bukti Gawé, Bukti Taruhan, Bukti Kerjasama, kontrak pinter, pertukaran atom, jaringan kilat, Bursa, ... kosa kata anyar pikeun téknologi anyar anu, upami urang henteu terang, bakal ngajantenkeun urang bagian tina kategori anyar buta huruf 4.0.

Dina rohangan ieu urang tuntas nganalisis kanyataan cryptocurrency, kami masihan koméntar kana berita anu paling luar biasa sareng acara dina basa anu tiasa diaksés sadayana rahasia dunya mata uang desentralisasi, téknologi blockchain sareng sadaya kamungkinan ampir teu aya watesna.

Naon Blockchain?

The Blockchain o blockchain mangrupikeun téknologi anu paling ngaganggu abad ka-XNUMX. Ide na sigana saderhana: basis data anu sami disebarkeun dina jaringan desentralisasi. Nanging, éta dijantenkeun dasar tina paradigma ékonomi énggal, cara pikeun ngajantenkeun teu robih inpormasi, ngajantenkeun data anu tangtu tiasa diaksés ku cara anu aman, ngajantenkeun data éta ampir teu rusak sareng bahkan tiasa ngalaksanakeun kontrak pinter anu istilah-istilah dipinuhan tanpa kamungkinan kagagalan manusa. Tangtosna, ogé demokratisasi artos ku ngamungkinkeun nyiptakeun cryptocurrency.

Naon ari cryptocurrency?

Cryptocurrency mangrupikeun mata uang éléktronik anu dikaluarkeun, operasi, transaksi sareng kaamanan jelas kabuktosan ngalangkungan bukti kriptografi. Cryptocurrency dumasar kana téknologi Blockchain ngagambarkeun bentuk artos desentralisasi sapertos énggal anu teu aya anu ngalaksanakeun kawenangan sareng tiasa dianggo sapertos artos anu urang terang dugi ka ayeuna kalayan seueur kaunggulan. Cryptocurrency tiasa nampi nilai anu dipercaya ku pangguna pikeun aranjeunna, dumasar kana pasokan sareng paménta, panggunaan sareng ogé nilai tambah tina komunitas anu ngagunakeun éta sareng ngawangun ékosistem di sakurilingna. Cryptocurrency aya di dieu pikeun cicing sareng janten bagian tina kahirupan urang.

Cryptocurrency utama

Bitcoin Éta mangrupikeun cryptocurrency munggaran anu diciptakeun tina Blockchain sorangan sareng, ku sabab éta anu paling dikenal. Éta dikandung salaku alat pembayaran sareng pangiriman nilai anu gampang dianggo, gancang, aman sareng mirah. Kusabab kode na sumber terbuka, éta tiasa dianggo sareng dirobih kanggo nyiptakeun seueur cryptocurrency anu sanés kalayan ciri anu sanés sareng, sababaraha kali, ku ideu sareng tujuan anu langkung menarik. Litecoin, Monero, Peercoin, Namecoin, Ripple, Bitcoin Cash, Dash, Zcash, Digibyte, Bytecoin, Ethereum… Aya sababaraha diantarana tapi aya rébuan. Sababaraha numbu ka proyek anu langkung ambisius anu aya hubunganana sareng téknologi anu ngarobih cara urang ngolah inpormasi, data sareng hubungan sosial. Bahkan aya anu dikaluarkeun ku pamaréntah, salaku dugaan solusi masalah ékonomi na, sapertos Petro dikaluarkeun ku pamaréntah Vénézuél sareng didukung ku cadangan minyak, emas sareng intan na. Anu sanésna mangrupikeun mata uang gerakan koperasi sareng karakter anti kapitalis anu jelas sareng ngawangun ékosistem ékonomi transisi nuju naon anu disebatna jaman pasca-kapitalis, sapertos faircoins. Tapi aya langkung seueur tibatan ideu ékonomi kira-kira cryptocurrency: jaringan sosial anu mayar kontribusi anu pangsaéna ku cryptocurrency sorangan, jaringan tina file hosting desentralisasi, pasar aset digital… Kamungkinan ampir teu aya tungtungna.

Dompét atanapi dompét

Pikeun ngamimitian berinteraksi sareng dunya cryptocurrency, anjeun ngan ukur peryogi sakedik parangkat lunak, aplikasi anu dianggo pikeun nampi sareng ngirim cryptocurrency ieu atanapi éta. Dompét, dompét atanapi dompét éléktronik maca rékaman Blockchain sareng aranjeunna nangtoskeun mana entri akuntansi anu aya hubunganana sareng konci swasta anu ngaidentipikasi aranjeunna. Kalayan kecap séjén, aplikasi ieu "terang" sabaraha koin anjeun. Aranjeunna umumna gampang pisan dianggo sareng sakali dasarna dipikahartos dina hubungan operasi sareng kaamananna, éta janten bank anu saé pikeun anu nganggona. Nyaho kumaha carana dompét éléktronik penting pisan pikeun nyanghareupan masa depan anu parantos aya di dieu.

Naon ari pertambangan?

Pertambangan nyaéta cara cryptocurrency diciptakeun. Éta mangrupikeun konsép anu inovatif tapi ngagaduhan kamiripan pertambangan tradisional. Dina kasus Bitcoin, éta ngeunaan ngagunakeun kakuatan komputer pikeun méréskeun masalah matématika anu ditepikeun ku kode. Éta sapertos nyobian milari kecap konci ku cara nyobian kombinasi serat sareng nomer sacara berturut-turut. Nalika, saatos kerja keras, anjeun mendakannana, blok didamel ku koin énggal. Sanaos henteu perlu terang pisan ngeunaan pertambangan pikeun nganggo cryptocurrency, éta mangrupikeun konsép anu anjeun kedah kenalkeun pikeun ngagaduhan kriptografi anu sajati.

ICO, cara anyar proyék pembiayaan

ICO singkatan tina Penawaran koin Awal atanapi maturan koin awal. Mangrupikeun cara dimana proyek-proyek énggal di dunya Blockchain tiasa mendakan pembiayaan. Nyiptakeun token atanapi mata uang digital anu disiapkeun pikeun diical pikeun kéngingkeun sumber kauangan kauangan sareng ngembangkeun langkung seueur proyek anu rumit rumit pisan. Sateuacan mecenghulna téknologi Blockchain, perusahaan tiasa ngabiayaan diri ku ngaluarkeun saham. Ayeuna sacara praktis saha waé tiasa ngaluarkeun cryptocurrency nyalira ngarepkeun yén jalma bakal ningali kamungkinan anu pikaresepeun pikeun proyék anu aranjeunna hoyong ngembangkeun sareng mutuskeun pikeun nanem modal di éta ku ngagaleuh. Mangrupikeun salah sahiji bentuk crowdfunding, demokratisasi sumberdaya kauangan. Ayeuna janten jangkauan sadayana pikeun janten bagian tina proyék-proyék anu pikaresepeun sanaos, ogé kusabab henteu aya peraturan, ICO tiasa diluncurkeun anu proyék-proyékna licik. Tapi éta sanés halangan pikeun milarian anu sanés; kamungkinan kéngingkeun mulang anu saé bahkan tina investasi anu alit pisan aya. Éta ngan saukur masalah pikeun terang langkung seueur ngeunaan masing-masing ideu ieu. Sareng didieu urang bakal nyaritakeun anjeun dina scoop anu paling pikaresepeun.