Рударство облак со Hashflare

Hashflare

Работата во рудникот не е како порано: напорна работа, прашина, пот, проблеми со белите дробови ... не, се разбира дека не. XNUMX век го преврте концептот наопаку. Сега кога зборуваме за рударство повеќе размислуваме за криптовалутите отколку во јаглен или дијаманти. И ова е затоа што новите рударски екстракти се она нематеријално, но подеднакво вредно злато (во многу случаи) што се децентрализирани електронски валути.

Новиот концепт на рударството

Кога Bitcoin беше дизајниран, тој беше направен на таков начин што 21 милиони единици што ќе постојат се создаваат благодарение на работната сила на компјутерите. Ова се должи на самата структура на блокчејн и начинот на кој беше договорено дека се создадени новите валути. Секој од блоковите на овој синџир настанува кога машините ќе го најдат решението за с complicated покомплицираниот криптографски проблем. Помалку или повеќе, машина посветена на рударство биткоин (или друга криптовалута базирана на ист или сличен протокол), создава блок кога ќе најде, врз основа на решенија за тестирање, точен резултат од низа криптографски знаци. Потоа, останатите рудари проверуваат дали с everything е точно и машината што го решила овој проблем извадила блок. И со тоа, биткоинот што го содржи, кој, во моментов, е точно 12,5. Со текот на времето, проблемот станува с and покомплициран и ќе биде потребно с and повеќе компјутерска моќ за да се најде решението за околу 10 минути. И, исто така, од време на време, бројот на Bitcoin што се создаваат во секој миниран блок е помал. Ова значи дека енергијата потребна за ископување на биткоин исто така се зголемува и бара с increasingly помоќни машини.

Значи, рударството не може да се спореди со она што го прават човечките рудари во вистински рудници. Но, ако сакате да погледнете во негативната страна, рударството за криптовалути не е без одредена количина на бучава, топлина и прашина, бидејќи машините посветени на него мора да работат со полн капацитет.

Таму каде што има непријатности, постојат и можности за креирање услуги. Така, природна последица е тоа што некој вели: Што ако поставам индустриско складиште полно со моќни машини посветени на рударството и им понудам на луѓето можност да ја ангажираат моќта што ја сакаат? Така се роди рударството облациНа Од вашиот домашен компјутер, чисто, инвестирате во некои машини што не ги гледате, но работат за вас и ви обезбедуваат изведба на таа работа.

ХашФлејр

ХашФлејр е компанија која нуди рударски услуги во облак. Тоа им олеснува на сите да добијат криптовалути без да направат огромни инвестиции, без потреба од големо техничко знаење, без да се грижат за одржување и поправка на опремата и, се разбира, без бучава, топлина и прашина што тие ги создаваатНа Чисто. На облакот.

Hashflare е основан од Сергеј Потапенко во 2014 година и се наоѓа во Талин, Естонија. Тоа е земја со цени по Kw / h за индустриска електрична енергија што се доста погодни во споредба со многу други земји во Европската унија, што е несомнено интересно.

Како работи HashFlare

Главната карактеристика е дека клиентите на HashFlare не мора да купуваат комплетна опрема, туку можат да ја ангажираат моќта што ја сакаат во секое време, а исто така и да ја зголемат доколку сакаат, дури и реинвестирање на добиениот профит. С Everything е направено на многу едноставен и интуитивен начин преку лесен за разбирање контролен панел преведен на неколку јазици, вклучително и шпански. Ова се, можеби, главните доблести на HashFlare: изнајмување енергија, а не уреди и развиена многу удобна и пријателска контролна табла.

Со регистрирање, можете да го купите она што го претпочитате меѓу неколкуте опции за мое Bitcoin, Ethereum, Zcash или Dash.

Стапки на Hashflare

Договорите се за една година, така што ќе ја изберете почетната моќност што сакате да ја склучите и ќе платите одеднаш за 12 месеци.

Подоцна, во контролната табла, можете да ја зголемите договорената моќност или да одберете повторно да го пронајдете профитот во повеќе hashrate.

ЕТХ Хашрате

Кога станува збор за плаќање, постојат различни методи. Можете да платите во Биткоин или исто така со банкарски трансфер и други, вклучително и плаќање со позитивното салдо што сте го добиле со рударство.

Чекај, зошто не е рударството Hashflare за себе?

Добро прашање. Со сите тие машини што работат 24 часа, можеби ќе помислите дека ќе заработат повеќе ако го задржат целиот произведен биткоин (или етер, зкаш или цртичка). Па, не мора. Тоа е деловен модел и како и сите бизниси, тие мора да бидат модели способни да обезбедат предвидлив профит. Односно, бизнисот мора да даде придобивки и тие не можат или не смеат да бидат непостојани или променливи. Ако имате машини и ги изнајмувате, само треба да се фокусирате на добивање клиенти. Сите други променливи што ќе ги видиме малку подоцна не треба да влијаат. Hashflare ви ги обезбедува алатките и услугатаНа Ако минирате повеќе или помалку или вредноста на она што го рудите оди нагоре или надолу не влијае врз нив. Доволно е да одржувате доволен број клиенти за да ги окупирате вашите машини и да ги одржувате во оптимална состојба. Со експоненцијалното зголемување на интересот за крипто -валути, има многу потенцијални клиенти. Од друга страна, сегашните клиенти, исто така, може да се претворат во најдобро средство за рекламирање, доколку, дополнително, им обезбедите провизија за секој нов клиент што ги вработува услугите преку нивните линкови за упатување. Затоа ќе видите многу написи на многу различни блогови што вознемируваат за Хашфлер. Во Criptoblog, барем, ви кажуваме с everything што постои: најубавото и најмалку убавото, така што не само што можете да знаете повеќе, туку и да изберете свесно и со основа с everything што сакате да направите во овој возбудлив свет на криптовалути и рударство во облак особено.

Така, Hashflare секогаш ќе остварува профит се додека продолжува да има нови клиенти, да ги задржи оние кои се повеќе или помалку среќни и пред с do не бегаат и зборуваат лошо. Што не е секогаш едноставно, патем.

Да продолжиме со темата.

Дистрибуирајте го вашиот hashrate во различни базени

Базените се групи на рудари кои соработуваат за да обезбедат пресметковна моќ или хашрат, а потоа профитот се распределува пропорционално.

Рударство на криптовалути. Базен

Fuente: Blocktrail

Тоа е секако предност тоа Hashflare ви овозможува да изберете базени на кои сакате да ја поврзете договорената моќностНа Другите услуги за рударство во облак не ја даваат оваа опција.

Распределба на базени

Ова може да направи значителна разлика во вашата заработка и тоа е нешто што лесно можете да го проверите во контролната табла и постепено да ја измените за да експериментирате која ќе биде најзгодната комбинација. Може да се поврзете со базен или со неколку и да го конфигурирате процентот на вашиот хаш -рејт што ќе придонесете за секој од нив.

Базени за мои ЕТХ

Во принцип, Најголемите базени, теоретски, можат почесто да наоѓаат блокови, иако тие исто така треба да го распределат профитот на повеќе луѓеНа Чувството (и велам чувство бидејќи работите овде можат да зависат од многу варијабли) е дека со најголемите базени профитабилноста е нешто поголема. Но, се е прашање на тестирање. Имајте на ум дека базенот исто така обично применува провизии (надомест за базен) во форма на процент од профитот што одговара на вас. Тоа го добиваат сопствениците на базените. Не е дека е многу бидејќи осцилира помеѓу 1% и 3%, но тоа е параметар што треба да се земе предвид.

Од друга страна, големината и перформансите на овие базени може да варираат токму затоа што, како и вие, учесниците можат да се менуваат од еден во друг како што им одговара. Во последниве месеци, 5 -те најголеми базени според нивниот хашрат и бројот на минирани блокови беа:

Базен блокови % од вкупниот број
BTC.com 5,172 18.33%
AntPool 4,986 17.67%
BTC.TOP 3,592 12.73%
ViaBTC 3,255 11.53%
F2Pool 2,017 7.15%

Се препорачува да започнете со едно или повеќе од овие, најголемите и, во секој случај, да соберете информации за секој од нив. Тоа е погодно за вас, бидејќи ќе очекувате да се поврзете со базени кои работат правилно и без сомнение за твојата искреност.

Колку можам да заработам?

Во ред, тука доаѓа повеќе двосмислениот дел. Toе ангажирате услуга една година, но нема гаранција дека ќе се збогатите. Дури и дека нема да освоите нешто. Иако може да биде и спротивното. Доволно двосмислено, нели? Добро, с des заслужува објаснување.

Променливите во прашање се многу, но, природно, ако сакате да минирате некои од најпосакуваните крипто -валути, главните опции што ги имате се следниве:

  1. Купување скапа опрема и подготвеност да работи 24 часа со сите негови нервози и поднесување на видот на значително потешки сметки за електрична енергија.
  2. Купете компјутер и изнајмете простор во центарот за податоци што го одржува 24 часа и прекрстете ги прстите за да не се расипе.
  3. Ангажирајте ја моќта што ја сакате во услугата за рударство во облак како Хашфлер.

Оттука, променливите:

  • Зависи од базен или столбови со кои се поврзувате вашата моќ или хашрат ќе имате повеќе или помалку среќа. Тешко е да се предвиди која комбинација ќе биде подобра се додека рударството има дел од случајноста, но и пресметување на веројатноста. Како што ви кажав, работата е да пробате комбинации. Сето ова под претпоставка дека базенот со кој се поврзувате, исто така, работи со максимална транспарентност и искреност.
  • A повисока договорена моќност, со поголема веројатност да минираат блоковиНа Веќе ви кажувам од почеток, со мала моќ ќе ви биде здодевно. Покрај тоа, повеќе моќ, повеќе почетни инвестиции.
  • Најважниот: вредноста на криптовалутите е многу нестабилнаНа Можете да почекате, но никој не може да ви гарантира дека неговата вредност ќе се зголеми во текот на целата година на вашиот договор. Доволно е да се види што се случува сега со овој масивен пад што веќе, практично, е длабока криза.

Ако ги земеме предвид горенаведеното и, особено, третата променлива, не можеме да кажеме дека инвестирањето во рударството во облак ќе биде тивка инвестиција.

Ајде да се обидеме да направиме груба пресметка од моменталната ситуација. Ако, по пишувањето на оваа статија, Биткоин повторно пука и достигне 20.000 евра, работите се менуваат. Но, иднината не е пруга каде што гледате дека возот доаѓа во далечина.

Веќе предвидувам дека ако го ангажирате минимумот, како што се појавува на веб -страницата на Хашфлер, во најдобар случај ќе добиете минимална добивка. Ако и да е, неколку долари на крајот на годината, веќе ги намалија таксите за одржување. Ова е една од понудите на Hashflare за ископување на Bitcoin под неговите минимални услови:

ОТКУРЕЕ НА ОБЛАК ША-256
Минимален хаш -рејтинг: 10 GH / s
Надомест за одржување: 0.0035 $ / 10 GH / s / 24h
Тим: HashCoins SHA-256
Автоматско полнење во БТК
Договор на 1 година
1.20 $ за 10 GH / s

Затоа, вашата почетна инвестиција ќе мора да биде многу поголема ако сакате да направите нешто овде.

Да речеме дека склучувам договор со 1 TH / s што ќе ме чини околу 1400 евра за една година. Да претпоставиме дека цената на Биткоин останува околу она што е моментално и јас го конфигурирам системот за повторно да ги измисли добивките во повеќе хашрејт. Проценувам, спречувајќи грешка или пропуст, дека би можеле да остварите нето профит од околу 70 американски долари месечно. И вие би ја завршиле годината не со 10, туку со 11 или 12 TH / s.

Но кога зборувам за нето добивка, го имам предвид враќањето на инвестицијата и провизијата за одржување дека, запомнете, тоа е 0,0035 $ дневно и за секои 10 GH / s што претставува многу интересна бројка за компанијата, а не толку за вас, бидејќи тоа ќе биде една од причините зошто вашата конечна добивка е значително помала.

Во претходниот случај оттогаш бев малку конзервативна главниот фактор е вредноста на криптовалутатаНа Малку е веројатно дека ќе остане ист како и сега. I'mе бидам доста оптимист и ќе претпоставам дека биткоинот во текот на оваа година ќе расте среќно. Не знам, да речеме дека оди до 25.000 евра. Зависи од тоа колку брзо ќе го сториш тоа, што не е исто што е на почетокот на нашиот договор отколку на крајот, но, добро, да пресметаме и со радост. Goingе започнам исто како и претходно, а исто така и реинвестирам за да добијам максимален хаш -рејтинг. Yearе ја завршам првата година на многу сличен начин во однос на придобивките (затоа што ја реинвестирав добивката), но сега сигурно ќе имам околу 20 или 30 TH / s што, за мојата втора година, може да имам нето 180 американски долари по месец.

Ниту, пак, можете да ги земете овие пресметки како нешто статистички вистинито и неподвижно. Не само што можеби погрешив во одреден момент (претпоставувам, но сигурно некој ќе може да ме поправи во коментарите), но, како што реков, променливата вредност на Биткоин како и брзината или бавноста на нејзиниот пораст или пад тежат премногу.

Од друга страна, Интернетот е полн со страници со нереални пресметки. Запомнете дека Hashflare нуди голема провизија за оние што носат нови клиенти. И, исто така, не постојат неколку паралелни страници направени од самата компанија. Очигледно, ниту една од тие страници или блогови нема да понуди песимистички проценки.

С Everything е стратегија

Ова е повеќе игра отколку точна наука. Не треба да се зема поинаку се додека не е можно да се предвиди еволуцијата на криптовалутите. Понатаму, не е можно да се предвиди еволуцијата на компанијата што ја нуди самата услуга. Кога ангажирате услуга една година, можно е да мислите дека споменатата компанија ќе остане активна и во добра форма после тоа време. Но, во светот работите не се секогаш толку цврсти колку што би сакале.

Но, да дојдеме до точка, со оптимизам. Можеби сте го сфатиле тоа конфигурацијата на планот што го ангажирате е многу важнаВо зависност од она што сакате да го направите или постигнете, се разбира, ќе биде да добиете максимален поврат за вашата инвестиција. Ако ве интересира моето мислење, ќе ви предложам стратегија што мислам дека е најинтересна. Со еден збор:

Реинвестирајте во повеќе хашхрејт с everything што можете или искористете ги придобивките што ги добивате од рударството за тоа. Во последните два или три месеци од годината задржете ги придобивките што го произведува.

Исто така, размислете што не е толку убаво

Ви кажав добро и не толку добро. Има променливи, ништо не е сто проценти сигурно. Како и сите компании, секогаш има незадоволни клиенти. Можеби се глупости или можеби се во право. Не затворајте се за пребарување прегледи само затоа што сте желни за профит. Смири се пријателе. Испитајте с everything, а потоа дејствувајте со одлуката, а исто така и со потребната претпазливост. Како што беше кажано секогаш и никогаш доволно, никогаш не го инвестирајте она што не можете да си го дозволите да го изгубите.

Hashflare има бројни критичари, а има дури и извештаи базирани на проценки и мислењаНа Но, ова е нешто со што малку компании на Интернет се ослободуваат. Ниту, пак, треба да бидете импресионирани затоа што ако барате „Хашфлер смрди“ Во кој било пребарувач ќе добиете толку многу поплаки како да барате некој друг со гореспоменатите цицања. „Амазон смрди“, „Биткоинот смрди“ y "Фу смрди" може да биде само почетна точка за да се види што велат незадоволните клиенти или, исто така, што смислила конкуренцијата за да ја намали својата сила. Не постои начин да се знае реалноста на овој начин или како навистина ќе одиме. Сепак, добро е да ги погледнете прегледите, бидејќи помага да се стекнете со воздржаност и темперамент неопходни за да не полудите инвестирајќи пари.

Веќе реков, рударството во облак не е лек за да се збогатиме или мелем на диви животни што н turns претвора во крипто милионери. Рударството во облак е инвестиција што, со а соодветна стратегија, можете да ни обезбедите а интересна изведба за капитал што, ако не прави ништо друго, единственото нешто што би постигнало е да се девалвира себеси. Добивањето 10% нето поврат е победа и разумна целНа Ако тоа е прифатливо за вас, обидете се со рударство облак, па дури и забавувајте се со него. Ако перформансите се повисоки, ајде да си честитаме. И ако не, знаете, не инсистирајте на тој начин. Можеби купувањето здраво крипто со убава иднина може да ви даде поголемо задоволство.

Се разбира, ако сте го прочитале овој напис до крај, тоа е затоа што предметот ве интересира многу. Можеби треба да го пробате сами со тоа што ќе започнете со претпазлива инвестиција.

@sophocles

Линкови